Wil jij ook airco op alle treinen? Teken de petitie voor comfortabelere treinritten

Jaren van besparen laten zich voelen op het spoor. De treinen rijden niet alleen minder stipt dan ooit, ook het comfort is vaak ondermaats. Met deze drie maatregelen zorgen we ervoor dat de slogan 'de trein is altijd een beetje reizen' opnieuw een positieve bijklank krijgt. Beloon mensen die kiezen voor de trein, zorg voor fijnere treinen!

  • Faseer verouderde treinen zonder airco uit. Al in 2015 bestelde de NMBS nieuwe rijtuigen maar de invoering ervan loopt vertraging op. De maatschappij moet er alles aan doen om de nieuwe treinen zo snel mogelijk in gebruik te nemen, zodat de oude wrakken eindelijk van het spoor kunnen gehaald worden. Diesellijnen moeten zo snel mogelijk overschakelen op elektriciteit of nieuwe technologie├źn zoals waterstof.
  • Informeer de reiziger over de samenstelling en de drukte van treinen. Op de website, in de app en op de schermen kan er aangegeven worden hoe druk het is op een trein en bijvoorbeeld of hij al of niet airco heeft. Zo kunnen reizigers tijdens een hittegolf de treinen zonder airco vermijden en kunnen pendelaars op zoek gaan naar minder drukke verbindingen.
  • Vergroot het aanbod: 100.000 extra zitplaatsen op de trein tegen 2025. Zo vermijden we dat treinen sardienenblikjes op wielen worden. Bovendien breiden we ook het aantal treinverbindingen uit, zodat de trein altijd een logische keuze wordt.
Al 1.560 ondertekenaars! Op naar 5.000
31%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente