14 jun 2012

Filip Watteeuw “Parlementsleden moeten de taak waarvoor ze werden verkozen ook écht uitvoeren”

Groen steunt het voorstel van Open VLD om ook de aanwezigheid van parlementsleden in commissies mee te tellen bij de berekening van hun loon. “Niet meer dan logisch. Het is prioritair dat parlementsleden de taak waarvoor ze werden verkozen ook écht uitvoeren,” meent fractievoorzitter Filip Watteeuw “Maar dan moeten ook de cumuls beperkt worden. Het ene voorstel is niet haalbaar zonder het andere.”

Momenteel moeten parlementsleden op minstens tachtig procent van de plenaire vergaderingen aanwezig zijn om een volledig loon te genieten. Open VLD lanceert nu het voorstel om ook de aanwezigheid in de commissies mee te rekenen. ”Niet meer dan logisch,” reageert Groen fractievoorzitter Filip Watteeuw ”Het moet een prioriteit zijn voor parlementsleden om de taak waarvoor ze werden verkozen op te nemen.”

”Om deze doelstelling te bereiken, moet de cumul dingend beperkt worden,” vult Filip Watteeuw aan. ”Een van de redenen van de afwezigheid van parlementsleden in commissies is immers hun verplichte aanwezigheid op andere vergaderingen of bijeenkomsten, zoals allerlei raden van bestuur van bedrijven, gemeentelijke of stedelijke vergaderingen enz. Zo’n mandaten beletten de parlementsleden om hun parlementaire functie naar behoren uit te voeren, en dat kan niet.”

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK