Hou geneesmiddelen betaalbaar

Farma-multinationals gebruiken maffiose truken om de prijzen van levensbelangrijke geneesmiddelen hoog te houden. Door oude geneesmiddelen voor te stellen als nieuwe recepten, bijvoorbeeld. Door schaarste te creëren met behulp van hun patenten. Of door Europese landen tegen elkaar uit te spelen.

Zulke maffiapraktijken zetten niet alleen onze sociale zekerheid onder druk, maar brengen ook levens in gevaar.

Steun onze eerlijke oplossingen:

  • Geef de overheid het recht om dwanglicenties op te leggen. Als de volksgezondheid in gevaar is, kan een ander bedrijf met zo'n licentie toch nog een noodvoorraad van het geneesmiddel produceren. Frankrijk pakt georganiseerde schaarste zo aan, en het werkt.
  • Zorg voor snellere informatie bij een tekort van een bepaald geneesmiddel, via de website van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten. Nu tasten apothekers en patiënten vaak in het duister.
  • Geneesmiddelen zijn geen snoepjes. De productie en handel moeten op Europees niveau niet door Economische Zaken maar door Gezondheid gereguleerd worden.
603 ondertekenaars, we zetten door!
60%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente