Namen

Georges Balon-Perin

Opvolger Kamer
Opvolger
8
Kamer
‹ Terug naar overzicht

Werken aan de verbetering van de samenleving door een sterke burgerbetrokkenheid is de rode draad in de carrière van Georges Balon Perin.

Professioneel werkte hij als onafhankelijk brouwer in een familiebedrijf, gevestigd in Namen sinds 1812, en daarna werkte hij tien jaar als sales executive bij de Belgische biergigant, waarvan vier jaar in Leuven. Hij vertegenwoordigde ook de leidinggevenden als vakbondsafgevaardigde voor het LBC.

In 2010 vindt hij zich niet meer terug in de evolutie van deze multinational en gaat hij als politiek adviseur werken bij Ecolo.

In 2012 werd hij verkozen als provincieraadslid en in 2018 was hij lijsttrekker voor de provincieraadsverkiezingen. De groene golf verdubbelde het aantal raadsleden.

In 2016 begon hij - op 56-jarige leeftijd - als advocaat aan de balie van Namen, een beroep waar zijn studies rechten hem als het ware tot voorbestemden.

Hij is getrouwd met Denise Mukaz, verpleegster in de operatieafdeling van het CHR van Namen. Georges en Denise zijn ouders van twee volwassen kinderen (22 en 20), beide studenten.

Doe mee met de campagne

Versterk samen met mij de groene golf. Sluit je aan bij onze campagne. Elk engagement is welkom, groot of klein, digitaal of mee op straat.

DOE MEE