Goed in je vel

Hé, het is oké om niet altijd oké te zijn.

Zoiets toegeven kan erg moeilijk zijn. Toch geldt het voor iedereen: niemand is constant in topvorm. Groen wil dat iedereen alle kansen krijgt om gezond en gelukkig te leven. Want dat is waar we het allemaal voor doen, toch?

Goede en betaalbare zorg wordt zo een basisrecht voor iedereen. Heb je een gebroken been of een psychisch probleem? Je verdient in beide gevallen snelle en betaalbare hulp. Heb je een huisarts nodig, een tandarts of een psycholoog? Je kan overal vlot terecht. Je moet niet maandenlang op een wachtlijst staan en geen torenhoge rekeningen betalen. 

En voorkomen is echt beter dan genezen. Daarop inzetten is dus belangrijk. Hoe? Gezond leven maken we makkelijk en logisch. We zorgen voor meer natuur in je buurt. Daarin kan je tot rust komen en genieten van schone lucht. Je moet er geen vervuilende stoffen inademen. Groenten en fruit worden goedkoper. We zorgen voor meer en veiligere fiets- en wandelpaden zodat je veilig en met goesting kan bewegen. Hoe minder we ziek worden, hoe beter. Voor onszelf én voor onze portemonnee.

Ook het welzijn en de ontwikkeling van onze kinderen staan voorop. Zij zijn tenslotte onze toekomst. In betaalbare scholen met groene speelplaatsen en een grote groep gemotiveerde leerkrachten kunnen alle kinderen al hun dromen waarmaken. De allerkleinsten geven we betrouwbare en warme kinderopvang in de buurt. We zorgen voor meer kindbegeleiders, zodat elk kind de zorg krijgt die het verdient.

En wanneer je volwassen wordt, verdien je een gezonde loopbaan en genoeg verlof om te zorgen. Zo dringen we burn-outs vanzelf terug. Ook na je loopbaan laat de samenleving je niet vallen. Je krijgt een eerlijk pensioen. Ook als je deeltijds werkte om voor iemand te zorgen of omdat je zelf ziek was. Ouderen blijven zo lang mogelijk thuis wonen met alle nodige hulp. Lukt dat niet meer? Dan is er een betaalbaar en fijn woonzorgcentrum in de buurt. Je verdient zorg, waardigheid en respect, in elke fase van je leven. En de mensen die dat waarmaken - professioneel of als mantelzorger - verdienen voldoende tijd én een loon naar waarde.

Groen focust op welzijn en beter, in plaats van op groei en altijd meer. Je goed voelen in je vel: dát wordt de maatstaf van geluk. Niet de punten van de beurs of de miljardenwinst van enkele multinationals.


Hé, het is oké om niet altijd oké te zijn.
 
Zoiets toegeven kan erg moeilijk zijn. Toch geldt het voor iedereen: niemand is constant in topvorm. Groen wil dat iedereen alle kansen krijgt om gezond en gelukkig te leven. Bijvoorbeeld met goede en betaalbare gezondheidszorg. Een gezonde en groene omgeving. Meer steun voor gezondheidswerkers en mantelzorgers. Betrouwbare en warme kinderopvang. Leefbare woonzorgcentra in de buurt die geen stukken van mensen kosten.
 
Je goed voelen in je vel: dát wordt de maatstaf van geluk.