Kies je voor Groen of PVDA?

Bronnen: Programma Groen en PVDA, Doorrekening Planbureau, Stemgedrag parlement, VRT Stemtest, HLN Stemtest, artikels 1, 2, 3, 4, 5.

> Met een andere partij vergelijken

Groen of PVDA?

Groen wil goede, betaalbare zorg voor iedereen. Van kinderopvang, tot psychologische hulp, tot ouderenzorg. Die visie delen we met de PVDA. We zijn het er ook over eens dat de grootste vermogens eerlijk moeten bijdragen.

We willen ook allebei armoede bestrijden. Alleen is Groen de enige partij die daar ook een realistisch programma voor heeft: dat tonen de cijfers van het Federaal Planbureau. Groen werkt armoede volledig weg รฉn doet de nettolonen stijgen.

En als het over mensenrechten gaat, zie je ook duidelijke verschillen:

๐Ÿ’š Voor ons zijn mensenrechten er voor iedereen. Ze zijn het vertrekpunt voor al onze standpunten en beslissingen, binnen ons land en daarbuiten.

โŒ De PVDA is gevaarlijk kieskeurig als het over mensenrechten gaat. Zij zijn bijvoorbeeld terecht heel luid over Gaza, maar weigeren autoritaire regimes als China en Rusland aan te klagen voor hun schendingen van de mensenrechten.

โŒ Bij de start van de oorlog in Oekraรฏne was PVDA de enige partij die niet voor een veroordeling van de oorlog stemde. Om Poetins oorlogseconomie te dwarsbomen is Groen voorstander van sancties tegen Rusland. PVDA pleit onomwonden voor het stopzetten van de meeste sancties.

Ook op vlak van klimaat is Groen ambitieuzer. Wij willen eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt. We maken de ecologische keuze de goedkoopste en gemakkelijkste. We doen de grote vervuilers betalen, want zij zijn verantwoordelijk voor de klimaatcrisis, niet jij.

๐Ÿ’š Groen wil beter รฉn goedkoper openbaar vervoer.
๐Ÿ’š We zorgen voor groene, betaalbare energie van bij ons.
๐Ÿ’š We helpen je woning te renoveren als er niet genoeg geld op je rekening staat.
๐Ÿ’š We zorgen dat je zonnepanelen kan leggen en dat zo je factuur daalt.
๐Ÿ’š Waar we mee besturen, maken we dat ook waar, bijvoorbeeld in Brussel waar jongeren al voor 1 euro per maand het openbaar vervoer kunnen nemen.

โŒ De PVDA is luid op sociale media, maar als het aankomt op concreet klimaatbeleid, zijn ze vaak tegen.

ย 

Twijfel je nog?

Nog niet zeker voor wie je gaat stemmen? Heel begrijpelijk. Er komt veel info op je af.

> Chat met ons.

ย 

Waarom op Groen stemmen?

ย