18 dec 2015

Groen en Ecolo maken elke dag het verschil

Groen en Ecolo maken halfweg de legislatuur een bilan op van de groene realisaties in de Brusselse gemeenten. Dat doen we onder andere met dit filmpje.

Groen en Ecolo besturen mee in 7 gemeenten van het Brussels Gewest. Bart Dhondt, voorzitter Groen Brussels Gewest en Arnaud Pinxteren, voorzitter Ecolo Bruxelles: “Waar de ecologisten mee in het bestuur zitten, worden de gemeentes duurzamer, socialer en meer leefbaar”.

In het filmpje zoomt Groen in op de verschillende gemeenten waar we mee besturen. Zo zullen er in Molenbeek (dankzij schepen Annalisa Gadaleta) en in Schaarbeek (met schepen Adelheid Byttebier) 800 plaatsen bijkomen in het Nederlandstalig lager onderwijs.

Volgens de Brusselse voorzitters van Groen en Ecolo maakt Groen de gemeenten waar we meebesturen ook leefbaarder: “In Jette breidden we de zone 30 uit en leggen we fietsbare straten aan.”, aldus Bart Dhondt en Arnaud Pinxteren, “In Etterbeek zorgt schepen Rik Jellema via het Duurzaam Wijkcontract dat er 15 miljoen euro geïnvesteerd wordt om de wijk Jacht-Gray nieuw leven in te blazen. Zo wordt er geïnvesteerd in betere infrastructuur, meer groen en energiezuinige sociale woningen.”

De komende jaren gaat Groen op dat bilan verder. “Wij blijven geloven in het enorme potentieel van onze stad en blijven bouwen om die kansen ook waar te maken.” besluiten Dhondt en Pinxteren.

Wens je nog meer realisaties te ontdekken?

In dit dossier vind je 20 concrete realisaties.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente