04 sep 2014

Groen en Ecolo vragen hoorzitting kandidaat-eurocommissaris Thyssen

De onderhandelende partijen voor een federale coalitie duiden CD&V-Europarlementslid Marianne Thyssen aan als de nieuwe Belgische kandidaat-eurocommissaris. Kamerlid Wouter De Vriendt (Groen): "Ecolo-Groen feliciteert kandidaat-eurocommissaris Thyssen met de nominatie en vraagt in de Kamer een hoorzitting. Een groot deel van onze Belgische wetgeving wordt opgesteld door de Europese Commissie. Een publiek debat waar Thyssen uitlegt welke koers ze met de Europese Commissie wil varen, is noodzakelijk."

"Groen wil bij Thyssen aandringen op een voldoende sociale en ecologische koers voor de EU. De economische crisis bedreigt de cohesie in Europa. Economen waarschuwen terecht voor een te strak begrotingskeurslijf en pleiten voor een toekomstgericht investeringsbereidheid. Thyssen moet daarover waken."

Groen wil bij Thyssen aandringen op een voldoende sociale en ecologische koers voor de EU.

Groen had vooraf gevraagd om een hoorzitting met mogelijke kandidaten te houden. De Vriendt: "Deze eis is niet ingewilligd, maar dat betekent niet dat het aanduiden van de kandidaat-eurocommissaris zonder debat kan plaatsvinden. Dit is volgens het Kamerreglement mogelijk via het federaal adviescomité Europese aangelegenheden. De fractie zal dit voorstel formuleren op de Conferentie van de Voorzitters."

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK