23 mei 2012

Groen investeringspact als alternatief voor aanpak eurocrisis

Aan de vooravond van de informele Eurotop in Brussel, presenteert de groene fractie in het Europese Parlement een reeks voorstellen voor een andere aanpak van de eurocrisis: een groen investeringspact voor economische en fiscale stabiliteit.

Staes: "Europa zal alleen succesvol uit de huidige economische crisis kunnen klauteren, door economische, fiscale en politieke integratie. En dit op basis van verantwoordelijkheid, solidariteit en het naleven van gezamenlijke regels en afspraken. Tot dusver hebben Europese regeringsleiders jammerlijk gefaald, als het gaat om het voorleggen van duurzame oplossingen die een streep onder de eurocrisis zetten.

Staes: "Europa heeft een Groen investeringspact nodig, dat economische potentie combineert met duurzame ontwikkeling, dat lidstaten in recessie een duidelijk perspectief biedt op herstel en voldoende tijd om hun economie en staatshuishouding weer op orde te krijgen. De EU moet ook dringend stappen zetten om de condities voor het herfinancieren van de begrotingen in de eurozone te herbalanceren."

"Na elke Eurotop - een kleine twintig sinds het uitbreken van de eurocrisis - komen we iets dichter bij de afgrond, maar nog is het niet te laat," aldus een hoopvolle Staes. "Wij geloven dat de voorstellen zoals uiteengezet in het groene investeringspact, de enige duurzame basis bieden voor een geloofwaardige en blijvende oplossing van de eurocrisis."

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK