22 maa 2015

Groen kijkt uit naar intensere samenwerking met Ecolo co-voorzitters

Groen-voorzitster Meyrem Almaci feliciteert het nieuw verkozen voorzittersduo Zakia Khattabi en Patrick Dupriez.
Almaci: ”Onze samenwerking over de taalgrens heen is uniek in België en een verademing in het politieke landschap. Die samenwerking gaan we structureel uitbouwen en verankeren. Vlamingen, Walen en Brusselaars hebben geen nood aan een regering van ruziemakers maar aan een partijen die pasklare oplossingen op tafel leggen voor het harde besparingsbeleid.”

"Onze gemeenschappelijke visie en alternatieven vormen de superlijm tussen Groen en Ecolo. Als enige oppositiepartij zetten wij tegenover het besparingsbeleid onze alternatieve begrotingen. Oplossingen om jobs te creëren, oplossingen om zorg te garanderen en oplossingen om onze leefomgeving te beschermen,” zegt Almaci.

Meyrem Almaci bedankt ook de uittredende co-voorzitters Olivier Deleuze en Emily Hoyos voor de positieve samenwerking tijdens de afgelopen jaren. De groene samenwerking heeft de zesde staatshervorming mee mogelijk gemaakt. Almaci: “Dankzij de steun van Ecolo en Groen heeft ons land de institutionele crisis achter zich kunnen laten. De staatshervorming zet cruciale stappen vooruit op sociaal en op milieu vlak. De solidariteit tussen mensen werd beschermd en gewesten die zich inspannen voor het klimaat worden financieel beloond.”

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK