10 okt 2016

Groen lanceert als eerste politieke partij eigen WhatsApp-kanaal

Groen lanceert als eerste politieke partij een eigen WhatsApp-kanaal, kondigt Kristof Calvo aan in het VtmNieuws. “Op elke smartphone is WhatsApp één van de meest gebruikte apps. Groen innoveert vaak en veel op sociale media door sneller en origineler uit de hoek te komen en dat doen we vandaag opnieuw. Groen is de grootste partij bij jongeren en we willen aansluiten bij hun leefwereld en hoe ze communiceren. Dan kan je niet anders dan WhatsApp gebruiken.”

Aanmelden voor WhatsApp berichten van Groen is heel eenvoudig. Gebruikers voegen +32 479 45 97 43 toe aan hun GSM contacten en sturen via WhatsApp hun voornaam, naam en postcode door naar het nummer. Vanaf dan ontvangen ze de updates rechtstreeks in hun WhatsApp inbox. Groen gaat voor de WhatsApp dienst in zee met OBI4wan. Een reeks Belgische overheden en bedrijven zijn reeds klant bij de Nederlandse webcare provider. De toegankelijkheid van het platform zal Groen in staat stellen met nog meer mensen dan voorheen online het gesprek aan te gaan.

Via WhatsApp krijgt je als eerste de nieuwste informatie rechtstreeks op je smartphone. “Gebeurt er iets in het parlement, lanceren we een nieuwe visual of video of heb je zelf goede ideeën. Je komt het als eerste via WhatsApp te weten. En wie zich nu inschrijft krijgt maandag als eerste de ‘Nieuwe Hoop’ video van Meyrem Almaci als eerste te zien.”

De ‘Nieuwe Hoop’ video past ook in de sociale media strategie van Groen. “We creëren specifieke content die we uitsluitend op sociale media brengen. Bijna elke Belg zit vandaag op facebook en bovendien is het voor een grote groep, vooral jongeren, het eerst kanaal waar ze hun informatie vandaan halen. De eigen communicatiekanalen worden immers steeds belangrijker om onze boodschap van #hetkananders over te brengen. Zo bereikt Groen maandelijks minstens 1miljoen mensen en genereren de Groen updates maandelijks 30 duizend interacties in de vorm van likes, shares en comments.”

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK