18 mei
2018

18:00

Groen maakt Antwerpen gelukkig!

Zaal Horta | Hopland 2 | 2000 Antwerpen | Kaart en routebeschrijving ›

Groen maakt Antwerpen gelukkig!

Op vrijdag 18 mei nodigt Wouter Van Besien zo’n 300 Europese groene politici en militanten uit in Antwerpen. Zij komen onze campagne steunen en tonen hoe een ambitieus groen bestuur gelukkig maakt!

Kom op vrijdag 18 mei naar het Theaterplein in Antwerpen en sluit je aan bij doeners van Groen!

18u: Groepsselfie met Wouter op het Theaterplein

18.30u: Gratis walking veggie dinner in zaal Horta voor wie een idee indient dat van Antwerpen een duurzame droomstad maakt! Wat maakt jou gelukkig in Antwerpen?

19.30u: Speech van onze eigen kandidaat-burgemeester Wouter Van Besien en een panelgesprek over de verwezenlijkingen én dromen van drie Groene bestuurders (in het Engels).

  • Lot van Hooijdonck is schepen voor verkeer, mobiliteit, duurzaamheid en milieu in Utrecht, Nederland.

Onder haar impuls is het Utrechtse openbare leven in een nieuwe richting geduwd: minder auto's in het straatbeeld, meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Met haar gedrevenheid en pragmatische houding kreeg ze al veel voor elkaar. Het leverde haar de titel beste jonge bestuurder van Nederland op. Ze is in staat groene idealen om te zetten in concrete acties. Niet in één klap, maar systematisch, stap voor stap.

  • Damien Carême is burgemeester van Grande-Synthe, Frankrijk.

De pragmaticus die Grande-Synthe op het spoor heeft gezet van een sociaal-ecologische transitie. Enkele in het oog springende verwezenlijkingen: een wijkrenovatie waarbij de oorspronkelijke bewoners niet verhuisd zijn, de aanleg van 42 kilometer fietspaden en parken in de stad, een armoedebeleid en de aankoop van landbouwgrond rondom de stad om jonge landbouwers te ondersteunen.

  • Maria Vassilakou is schepen in Wenen, Oostenrijk

Na een nationale carrière bij de Oostenrijkse groenen, onder meer als fractieleider in het Weens parlement, werd Maria Vassilakou schepen in Wenen. Ze is er verantwoordelijk voor Urbanisatie, Verkeer en Mobiliteit, Energie en Burgerparticipatie. Ze is de eerste schepen in Wenen ooit met een migratieachtergrond. Ze is geboren in Griekenland en omarmt wenen als open, moderne en diverse stad. Een teaser?

Evelyne Huytebroeck, Brussels ex-minister van Milieu en Stadsvernieuwing, modereert het panelgesprek.

 

Wil jij er graag bij zijn? Schrijf gratis in:

SCHRIJF JE IN

Vergelijkbare gebeurtenissen

18 okt
2019

19:00
Brussel, België
Toekomstcongres

Op het Toekomstcongres van vrijdagavond 18 en zaterdag 19 oktober kiezen we wie er aan het roer van onze partij komt te staan. We verkiezen een voorzitter en ondervoorzitter, een...

Lees verder ›

26 okt
2019

10:00
Brussel, België
Union of the state - Nationale dialoog

Elke eerste dinsdag van oktober is er normaal gezien de ‘State of the Union’ van de eerste minister. Dit jaar dus niet: 5 maanden na de verkiezingen is er geen...

Lees verder ›

10 nov
2019

11:00
Brussel, België
Ecopolis 2019 - Generation Hope

Het is de meest opzienbarende gebeurtenis van het afgelopen jaar: de massale opstand van jongeren tegen de klimaatimpasse. Deze Generatie Hoop houdt politici een spiegel voor en katapulteert de klimaatdiscussie...

Lees verder ›
Alle evenementen ›

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente