20 apr 2012

Groen reageert diepbedroefd op overlijden Willy Minnebo

Willy Minnebo (Groen), de burgemeester van Zwijndrecht, is vannacht overleden na een slopende strijd tegen darmkanker. Hij werd 67 jaar. Groen reageert diepbedroefd.

"Er heerst grote verslagendheid," zegt voorzitter Wouter van Besien. "Willy was een heel geliefde man, een echte man van het volk. Hij betekende veel, zowel voor de mensen in zijn gemeente als voor de partij. Het is een groot verlies op persoonlijk vlak, maar ook in de politieke wereld. Hij heeft voor heel wat mooie realisaties gezorgd in Zwijndrecht."

Minnebo was 17 jaar lang ononderbroken burgemeester van Zwijndrecht voor Groen, en kondigde onlangs aan dat hij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen opnieuw de lijst van Groen zou trekken. "Tijdens deze periode slaagde hij erin heel wat te veranderen," aldus van Besien "Hij zorgde ervoor dat er een tramlijn aangelegd werd in Zwijndrecht en ondersteunde sterk het gebruik van De Lijn door onder andere 75% van de abonnementen terug te betalen. Ook was hij erg fier dat hij de belastingen voor de inwoners van Zwijndrecht laag kon houden door de industrie mee te laten betalen."

Wouter van Besien wenst namens de hele partij zijn steun en medeleven te betuigen aan de familie van Willy Minnebo. Bovendien opent de partij ter ere van de geliefde burgemeester een rouwregister.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK