21 feb 2012

Groen steunt voorstel quota voor vrouwelijke topambtenaren

Na de goedkeuring voor quota voor 1/3de vrouwen in raden van bestuur ondernemingen, moet de overheid tonen dat het haar menens is met de doelstelling van gelijke kansen voor mannen en vrouwen. Zeker nu blijkt dat slechts een van de 12 voorzitters van federale overheidsdiensten een vrouw is. Groen vraagt regering-Di Rupo I om het voorstel voor quota voor vrouwelijke topambtenaren van staatssecretaris Bogaert onverkort aan te nemen.

”Het gaat er niet alleen om het goede voorbeeld te geven,” stelt volksvertegenwoordiger Eva Brems, ”Internationaal is ons land ook verplicht te zorgen voor een betere vertegenwoordiging van vrouwen in hogere functies. Quota zijn daartoe een middel dat zijn efficiëntie bewezen heeft.”

Volksvertegenwoordiger Weyts stelt dat quota vernederend zijn voor vrouwen. Brems: ”Niet de quota zijn vernederend maar wel het discours van Weyts. Hij gaat ervan uit dat door quota mensen met minder capaciteiten aangeworven zullen worden, terwijl de waarheid net het omgekeerde is: door het glazen plafond krijgen vrouwen met zeer goede capaciteiten niet de kans om het waar te maken op topniveau.”

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK