12 dec 2014

Groen voert actie in 50 kleinere stations voor meer en betere treinen

Pendelaar, scholier of gewoon een bezoekje met de trein. Met de nieuwe dienstregeling die 14 december ingaat wordt het moeilijker door dalend aanbod en duurdere tickets. Enkele grote lijnen gaan er op vooruit maar in de kleinere stations wordt het allemaal moeilijker.

In 50 kleinere stations in Vlaanderen en Brussel voert Groen actie voor meer en betere treinen. NMBS-specialist en Kamerlid voor Groen Stefaan Van Hecke: “Pendelaar, scholier of gewoon een bezoekje met de trein. Met de nieuwe dienstregeling die 14 december ingaat wordt het moeilijker door dalend aanbod en duurdere tickets. Enkele grote lijnen gaan er op vooruit maar in de kleinere stations wordt het allemaal moeilijker."

Parlementsleden en lokale groepen delen vrijdagmorgen flyers uit in 50-tal kleinere stations. Kamerlid Stefaan Van Hecke zal vrijdag 12 december tussen 7u00 en 9u00 in het station van Merelbeke mee actie voeren.

Het aanbod neemt af, vooral in de kleinere stations. Vroege en late treinen verdwijnen, op regionale lijnen worden treinen geschrapt en de prijzen stijgen maar dienstverlening gaat er op achteruit. Bovendien plant de regering Michel bijkomende besparing van 2,1 miljard euro. Van Hecke: “Groen wil een halt aan de besparingen en opnieuw investeren in infrastructuur en comfortabele treinen.”

Sinds de laatste dienstregelingswijziging van 1998, is het aantal reizigers toegenomen met 70%. Maar de investeringen volgen het stijgend aantal gebruikers niet. “Groen wil de investeringen in infrastructuur en treinen versterken door de fiscale ondersteuning van bedrijfswagens, die jaarlijks 4 miljard euro kost, afbouwen. Pendelaars verdienen een stipte, vlotte en comfortabele treinrit.”

In deze stations voert Groen vrijdag actie: Aalter, Maria-Aalter, Bellem, Hansbeke, Landegem, Lochristi, Melle, Merelbeke, Kapellen, Diest, Vilvoorde, Hoeilaart, Puurs, Ninove, Temse, Zottegem, Brugge, Oostkamp, Knokke-Heist, Drongen, Deinze, Aalst, Geraardsbergen, Beveren, Dendermonde, Turnhout, Kapellen, Essen, Kalmthout, Heist-op-den-Berg (2 stations), Berlaar (2 stations), Overpelt, Lommel, Bilzen , Brussel (enkele stations), Leuven, Oostende, Torhout, Asse.

Wat verandert er voor jou?

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK