28 aug 2011

Groen!-voorzitter spreekt klare taal op Zomerweekend

Groen! voorzitter Wouter Van Besien bracht vandaag, zondag 28 augustus, op het zomerweekend van Groen! een stevige speech voor de talrijk opgedaagde leden en sympathisanten. Wouter Van Besien sprak er klare taal: 'Groen! stapt enkel in een regering die de moed heeft om de speculatieve activiteiten van de bankwereld aan banden te leggen’.

De volgende federale regering moet ambitie hebben en duidelijke keuzes maken. Groen! wil niet langer dat de welvaart van de mensen te grabbel wordt gegooid. ”Groen! stapt enkel in een regering die de moed heeft om de speculatieve activiteiten van de bankwereld aan banden te leggen. We tolereren niet langer dat losgelagen financiële markten het geld van de belastingsbetaler opsouperen,” aldus Wouter Van Besien.

De keuze die de volgende federale regering moet maken is er één voor meer sociale rechtvaardigheid. ”De begrotingsinspanning van de volgende regering mag niet de werkloze, de gepensioneerde of de hardwerkende Vlaming of de hardwerkende Brusselaar treffen.”

Groen! legt op de onderhandelingstafel een intelligente vermogenswinstbelasting voor de superrijken en een afroming van de oneigenlijk winsten die Electrabel haalt uit de afgeschreven kerncentrales.

Klik hier om de volledige speech na te lezen.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK