12 apr 2016

Groen vraagt dat commissie deradicalisering snel terug wordt samengeroepen

Naar aanleiding van verschillende uitspraken, waaronder die van commissievoorzitster Nadia Sminate (N-VA), vraagt Groen dat de commissie Deradicalisering van het Vlaams Parlement dringend wordt samengeroepen.

Elisabeth Meuleman: “De commissie maakte vorig jaar een resolutie met meer dan 50 werkpunten rond deradicalisering. De vorige opvolgingscommissie dateert al van 9 november vorig jaar. In april zou de volgende worden georganiseerd. We vragen dan ook dat de opvolgingscommissie dringend wordt samengeroepen”, zegt Groen-parlementslid Elisabeth Meuleman: “de Vlaamse regering moet daar toelichting geven over de uitvoering die ze heeft gegeven aan de werkpunten”.

“De laatste dagen wordt er steeds meer met de vinger gewezen. Men kijkt naar minister Vandeurzen (CD&V), omdat hij de justitiehuizen niet op orde krijgt. N-VA-parlementslid Sminate, voorzitster van die commissie, wijst nu naar islamleerkrachten in de basisscholen. Het is aan de politiek om het hoofd koel te houden, en niet in het wilde weg verwijten te lanceren. Wat nodig is, is samen werken, op basis van een gecoördineerd plan, aan veiligheid en verbondenheid”, besluit Groen-parlementslid Elisabeth Meuleman, eveneens ondervoorzitster van de commissie.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente
×

Twijfel je nog aan een groene stem?

Stel je vraag

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK