22 okt 2015

Groen vraagt dat de Vlaamse regering de busabonnementen niet verhoogt.

"Het aantal reizigers daalde al door de besparingen die de Vlaamse regering-Bourgeois oplegt aan De Lijn. Als de abonnementen nog duurder worden, riskeert het beleid van minister Weys (N-VA) het openbaar vervoer te kelderen", reageert Groen-fractieleider Björn Rzoska op de tariefverhoging die de raad van bestuur van De Lijn besliste.
"Bussen en trams zijn net sociale vervoersmiddelen die bijdragen tot gezondere lucht en leefmilieu. De mensen die bus en tram nemen maken elke dag de files korter. De Vlaamse regering zou de mensen moeten aanmoedigen met goede prijs-kwaliteitverhouding. Maar de regering van N-VA, Open VLD en CD&V doet net het omgekeerde: minder service en duurdere abonnementen”.
Groen wil juist meer investeren in De Lijn en zorgen voor een extra aanbod aan openbaar vervoer. Groen deed daarom vorige week een concreet voorstel om De Lijn te hervormen. "De Lijn moet zich aanpassen aan de klant. De dienstverlening moet beter, aan een betaalbare prijs. Mensen die het openbaar vervoer gebruiken, moeten net beloond worden", besluit Groen-fractieleider Björn Rzoska.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente