09 sep 2015

Groen vraagt om renovatie van Koning Boudewijnstadion mét atletiekpiste te onderzoeken

Groen wil graag dat het EK voetbal in 2020 naar Brussel kan komen, maar er moet wel een oplossing zijn voor beide sporten, voetbal en atletiek.

“Wij vragen dat de Brusselse regering ook de optie onderzoekt waarbij het Koning Boudewijnstadion wordt gerenoveerd en de atletiekpiste behouden blijft. Bovendien vraagt Groen aan Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts (N-VA) ook een totale transparantie over de kosten en een duurzame visie op de mobiliteit in de omgeving,” aldus Vlaams parlementslid An Moerenhout (Groen).

Groen vindt dat de optie van de renovatie van het Koning Boudewijnstadion onderzocht kan worden. “Volgens architecten met ervaring in de sector kan de renovatie van het Koning Boudewijnstadion snel en betaalbaar worden uitgevoerd. In het buitenland zijn voorbeelden bekend van uitschuifbare tribunes, waardoor je voetbal en atletiek kunt combineren in eenzelfde stadion, met een uitstekende kijkervaring. Wij doen dan ook een oproep om ook deze optie te onderzoeken,” aldus Moerenhout.

Bovendien moet er volgens Groen ook meer rekening gehouden worden met de impact op de mobiliteit. “De Brusselse Ring is vandaag al verzadigd. Elke dag staan er files. Op momenten dat er een voetbalmatch in het voetbalstadion én een concert in de naburige concertzaal plaatsvindt, dan staat al het verkeer uren strop. Daarnaast zijn er ook plannen om drie nieuwe shoppingcentra te bouwen, waaronder het megaloma shoppincentrum Uplace. Al deze projecten gaan voor een nog grote toestroom aan auto’s op de Brusselse Ring zorgen. Het is dan ook de verantwoordelijkheid van de Brusselse én Vlaamse regering om een duurzame visie op mobiliteit te ontwikkelen,” zegt Moerenhout.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK