11 jan 2011

Groen! vraagt teken van goede wil bij aanvang nieuwe gesprekken

Groen! heeft geen bezwaren om opnieuw rond de tafel te gaan zitten maar wenst dat de zeven voorzitters in de eerstkomende dagen samen komen. De zeven voorzitters zijn al vier maanden niet meer samen gekomen en dat kan voor Groen! niet.

Vandaag heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever laten weten dan toch de onderhandelingen met de 7 partijen te willen voortzetten. Enkele dagen heette het nog: de formule met de 7 is dood. ”Dit is op zijn minst een raar parcours te noemen,” aldus Groen! voorzitter Wouter Van Besien: ”Als we het echt menen, moeten we eindelijk aan elkaar en aan de bevolking tonen dat het deze keer niet om een zoveelste spelletje gaat en dat we er nu écht samen willen uitkomen. Dat gebaar kan alleen van de voorzitters komen”.

Groen! heeft zich de voorbije maanden telkens constructief opgesteld. De partij heeft samen met haar zusterpartij Ecolo voorstellen ingediend rond de financieringswet, het klimaatbeleid, politieke ethiek en een goed bestuur voor Brussel.

”Wij hebben altijd gewerkt met als focus: zo snel mogelijk tot een goed en evenwichtig akkoord komen rond de staatshervorming. Groen! heeft serieuze twijfels of alle partijen wel even bereid zijn om tot een akkoord te komen,” stelt voorzitter Van Besien. ”Als mijn partij niet duidelijk hoort van de zes andere partijen dat we verder onderhandelen om echt tot een akkoord te komen, dan hoeven deze jojo-onderhandelingen niet meer.”

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente