02 feb 2011

Groen! wil constructief samenwerken met Reynders

“Alle kansen op een akkoord voor de staatshervorming moeten benut worden”, stelt Groen!-voorzitter Wouter Van Besien. “De groenen zullen de nieuwe informateur Reynders actief steunen in zijn zoektocht om dit land uit de slopende impasse te halen. Aan voorstellen die de sociale zekerheid bedreigen zullen we echter niet meewerken.”

Vandaag heeft de koning uittredend MR-voorzitter Didier Reynders aangeduid als nieuwe informateur voor het zoeken naar een oplossing uit de politieke impasse. Reynders krijgt tot maandag 14 februari de tijd om hiervoor de nodige oplossingen uit te denken. De nieuwe informateur kan hiervoor rekenen op de steun van de groenen.

Groen! en Ecolo hebben zich steeds constructief opgesteld en zullen dat ook blijven doen. De groenen doen niet mee aan een communautair opbod waar uiteindelijk iedereen bij verliest. ”Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat alleen dialoog en oplossingsgerichtheid dit land vooruit kan helpen. Deze staatshervorming zal alleen lukken als er gezocht wordt naar win-winoplossingen waar zowel de federale staat als Vlaanderen, Wallonië en Brussel beter van worden,” stelt Van Besien.

Groen! en Ecolo hebben de voorbije maanden samen verschillende voorstellen op tafel gelegd. Deze voorstellen rond meer politieke ethiek, een uitgewerkt klimaatbeleid, een billijke financiering van de federale staat en een beter bestuur voor Brussel nemen de groenen mee naar de volgende onderhandelingsronde. ”Maar wij gaan niet onderhandelen tegen om het even welke prijs,” waarschuwt Van Besien: ”Wij zullen niet meestappen in scenario’s; die onze kostbare sociale zekerheid ondergraven. Het is niet verstandig om de solidariteit tussen alle burgers van dit land van het federale niveau weg te halen.”

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK