02 maa 2011

Groen! wil Koninklijk Onderhandelaar Beke alle kansen geven

CD&V-voorzitter Beke heeft vandaag de opdracht aanvaard om een communautair akkoord voor te bereiden en vraagt naar een vaste wil om actief mee te zoeken naar oplossingen bij alle negen betrokken partijen. 'Die vaste wil heeft Groen! al sinds de verkiezingen volgehouden. Ook Koninklijk Onderhandelaar Beke kan blijven rekenen op deze oplossingsgerichte houding,' aldus Groen!-voorzitter Wouter Van Besien.

Groen! heeft zich de voorbije maanden een zeer gemotiveerde en oplossingsgerichte partner getoond aan de onderhandelingstafel. Samen met haar zusterpartij Ecolo heeft de partij meerdere voorstellen uitgewerkt voor de financieringswet, klimaat, beter bestuur voor Brussel en politieke ethiek. Deze voorstellen hebben stuk voor stuk de debatten in de onderhandelingen bijgestuurd in een socialere en groenere richting.

Groen! zal Koninklijk Onderhandelaar Beke alles geven wat hij nodig heeft om te slagen. "Wat we de voorbije maanden te zien hebben gekregen, de moedeloosheid, het ongeloof in een akkoord, daar moeten we vanaf. Met meer discretie, verantwoordelijkheid en vertrouwen moet het mogelijk zijn om een communautair akkoord te realiseren," stelt Van Besien.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK