17 nov 2015

Groen wil overleggen met meerderheid over beleid na aanslagen Parijs

Nu meer dan ooit is het moment om schouder aan schouder de strijd aan te binden met degenen die onze waarden en onze samenleving met geweld willen ontwrichten. Dit is niet het moment voor politieke spelletjes tussen meerderheid en oppositie. Het is geen moment voor gepalaver, maar om samen kordaat de zaken aan te pakken, en dat werkt het best als we meteen samen aan tafel gaan zitten met de partijvoorzitters.

Het is nu tijd voor actie. Groen is beschikbaar om over de grenzen van meerderheid en oppositie - over partijgrenzen heen- te werken aan een concrete versterking van ons beleid. “Over 3 punten wil ik graag op korte termijn samenzitten met de partijvoorzitters van de meerderheid: 1° binnenlands veiligheidsbeleid, 2° Syriëstrijders, en 3° Midden-Oostenbeleid. Wij hebben een duidelijk actieplan ‘Veiligheid en verbondenheid’, en kunnen dus meteen concreet worden,” aldus Almaci.

“Tegen zo’n gruwel moeten we nog beter de veiligheid van al onze inwoners van ons land garanderen, en als samenleving onze menselijkheid benadrukken. We zijn allemaal enorm geschokt en diep bedroefd door de drieste terreur die Parijs gisteren trof. We moeten ons allen samen verzetten tegen de haat en de polarisatie waarop terrorisme teert. Onze democratie moet zich verdedigen tegen elke vorm van extremisme”, herhaalt Almaci.

Een hoopgevend teken de voorbije dagen zijn de afkeurende reacties over alle gemeenschappen en grenzen heen gaat. “Terroristen die in het wilde weg onschuldige mensen doden en alle anderen, zoals u en ik, die dat wrede afschuwelijke geweld veroordelen. 99% van de burgers, inclusief moslims, verwerpen deze blinde wreedheden totaal,” besluit Almaci.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente