12 feb 2015

Marina De Bie

Binnenkort samen tuinen project van start in Mechelen met kansarmen in de binnenstad.

In Mechelen is een tijdelijk moestuinproject gerealiseerd in samenwerking met het gemeentelijk bestuur, Eandis en kansarmoedeorganisatie De Lage Drempel. Het nieuwe project ligt in de lijn van beleid om in te zetten op de realisatie van volkstuinen en projecten van samen tuinen.

‘In het Maalderijstraatje, nabij het gebouw van De Lage Drempel in de O.L.Vrouwestraat, ligt een braakliggend stuk grond van Eandis. We konden met hen een tijdelijke gebruiksovereenkomst sluiten, in afwachting van een bouwproject dat daar allicht gerealiseerd zal worden’, zegt schepen van Natuur- en Groenontwikkeling, Marina De Bie (Groen).

Meer en meer mensen beginnen te tuinieren en maar al te vaak is het vinden van een geschikte plek in de stad een struikelblok. Daarom is de creatie van volkstuinen, zoals bij dit project, heel belangrijk voor de stad. Je eigen groenten kweken heeft zo zijn voordelen. Het is gezond en je bespaart ermee.

Er zijn een twintigtal plantenbakken voorzien van ongeveer 1,50m2. Nu de bakken klaar staan, is het enkel wachten op het betere weer.

De bedoeling is dat de bezoekers een eigen tuintje krijgen toegewezen en hun eigen groenten kweken om mee naar huis te nemen en zijn een aanvulling op de moestuin die De Lage Drempel nu al heeft voor gebruik binnen hun eigen werking.

'We gaan ook plantbakken voorzien voor samen-tuinen op buurtniveau in het nieuwe park aan de Populierendreef. Wanneer het moestuinproject in het Maalderijstraatje stopgezet moet worden voor de bouwwerken, zullen de bakken voor nieuwe projecten gerecycleerd worden', zegt schepen De Bie nog.

 

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente