Lennik

Hendrik Schoukens

Opvolger Kamer
Opvolger
2
Kamer
‹ Terug naar overzicht

Natuur, klimaat en mens vormen een onafscheidelijk trio. Zonder natuur rest ons als soort geen leefbare toekomst.

Al vijftien jaar sta ik als milieujurist op de barricaden voor betere natuurbescherming. Op 26 mei sta ik op de Groen-lijst voor de Kamer als tweede opvolger.

'Al vijftien jaar sta ik als milieujurist op de barricaden voor betere natuurbescherming'

We moeten een nieuw 'sociaal contract' in onze samenleving afsluiten, waarin het herstel van de natuur centraal staat.

In de Kamer wil ik verder werk maken van een ambitieuze Klimaatwet, die ons helpt om de broodnodige omslag naar een koolstofarme samenleving te maken. De strijd tegen klimaatverandering kunnen we enkel samen aan: de breedste schouders dragen de zwaarste lasten.

Ik zal ijveren voor de erkenning van de rechten van de natuur en dieren en een verdere uitbouw van onze milieu-democratie. Ook de bedreigde biodiversiteit in onze zeeën en oceanen vergeet ik niet.

Samen met Veerle Leroy uit Beersel en Alwin Loeckx uit Gooik zijn wij de drie klimaat-kandidaten uit het Pajottenland en de Zennevallei. Kies samen met ons voor een menselijker, eerlijker en gezonder België, met veel meer groen voor iedereen. Samen gaan we voor een groene zondag op 26 mei!

Doe mee met de campagne

Versterk samen met mij de groene golf. Sluit je aan bij onze campagne. Elk engagement is welkom, groot of klein, digitaal of mee op straat.

DOE MEE