Bierbeek

Hilde Van der Putten

Opvolger Vlaams Parlement
Opvolger
5
Vlaams Parlement
‹ Terug naar overzicht

Hilde is in de politiek "gerold" nadat ze een engagement opnam in verschillende verenigingen en adviesraden. Als inwijkelinge, "thuisblijfmama" van 4 kinderen én mantelzorger voor haar inwonende schoonvader had ze 's avonds immers nood aan sociaal contact. 

Totaal onverwachts werd ze in 2012 schepen en maakte ze direct werk van een klimaatactieplan: de openbare verlichting werd 's nachts gedoofd, ze startte klimaatbendes in alle basisscholen van Bierbeek en een thermografische luchtfoto moet inwoners nu stimuleren om hun woning goed te isoleren. 

Zelf woont ze in een co-housing die in de toekomst uitgebreid zal worden met enkele zorgunits voor alleenstaande ouderen. Hilde wil jong én oud graag tonen hoe men energiezuinig en zelfvoorzienend kan leven. 

Ze pleit vurig voor meer delen, ruilen én zorgen voor elkaar!

Als politicus werkt ze verder aan het behoud van de ons nog resterende open ruimte, bossen en trage wegen. Ook wil ze blijvende aandacht voor onze "bloemetjes en bijtjes" want zonder biodiversiteit en bomen gaan we er echt niet komen...

Doe mee met de campagne

Versterk samen met mij de groene golf. Sluit je aan bij onze campagne. Elk engagement is welkom, groot of klein, digitaal of mee op straat.

DOE MEE