21 okt 2014

Hoger remgeld slecht voor gezondheid mensen die het het meest nodig hebben

“Dit is wat de zware besparingen van de regering-Michel betekenen voor de patiënt: meer betalen bij de oogarts”, reageren parlementsleden Anne Dedry en Muriel Gerkens op de regeringsbeslissing om het remgeld te verhogen.

Daarmee verhoogt de Regering-Michel en Gezondheidsminister Maggie De Block (Open VLD) opnieuw lineair de drempel naar gezondheidszorg voor de mensen die het financieel het moeilijkst hebben. Alternatieven waren nochtans mogelijk inzake het bevorderen van de eerstelijnszorg (huisartsen en vroedvrouwen), en het herschikken van erelonen.

“Maar het remgeld voor de patiënt verhogen en de verplichte derde-betalersregeling voor mensen met het recht op een verhoogde tegemoetkoming en chronische patiënten uitstellen is verkeerd. Zo gaan mensen een bezoek aan de dokter uitstellen en hun gezondheid alleen maar verslechteren, waardoor de uiteindelijke factuur alleen maar oploopt. Zo wordt ons gezondheidssysteem oneerlijk, tegelijk inefficiënt en ontoegankelijk,” besluit het groene Kamerlid.

Meer info:
Anne Dedry
Kamerlid Groen
0477 77 83 80

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK