'Ik voel mij thuis in de buurt als mijn kinderen er zorgeloos kunnen ravotten'

- Hassan (34), vader

Je kinderen zorgeloos naar school laten fietsen. Parken en bossen om zich naar hartenlust in uit te leven. Een buurt waar kinderen elkaar kennen en samen spelen. Heerlijk toch? Maar vandaag nog lang niet overal realiteit. Daar doet Groen wat aan. Niet het minst voor de jongste generatie. Van veilige straten tot betaalbare woningen: 14 oktober kan een politiek keerpunt worden voor jonge gezinnen. Gebruik je stem en kies mee voor menselijkere, eerlijkere en gezondere steden en gemeenten.

1

Onze straten moeten veiliger én gezonder. Fietsers en voetgangers worden het uitgangspunt, zodat auto's niet meer de snelheid in je woonplaats bepalen. We leggen afgescheiden fietspaden aan en kwaliteitsvolle infrastructuur voor voetgangers. Iedereen heeft recht op groen op wandelafstand. We richten avontuurlijke speeltuigen in, waarop kinderen onbekommerd kunnen ravotten.

2

We gooien de schooldeuren open voor mensen en organisaties uit de buurt. Ook na de lesuren. Zo worden scholen echte ontmoetingsplekken: een draaischijf voor de buurt. De strijd voor gelijke onderwijskansen begint bij een divers en ruim aanbod aan kinderopvang en peuterspeeltuinen.

3

Elk kind heeft recht op een warm nest. We willen meer betaalbare en betere woningen. Zo kunnen we premies geven voor duurzame renovaties en ze koppelen aan een plafond voor de huurprijs.

4

Ook in ons land groeien nog kinderen op in armoede. Dat laat een heel leven sporen na. We willen dat iedereen kan genieten van het leven, ook wie het (financieel) moeilijk heeft. We zorgen ervoor dat je niet van het kastje naar de muur gestuurd wordt. Toelages bovenop je leefloon, pensioen of uitkering kunnen je de extra steun geven die je gezin nodig heeft.

5

Voor onze kinderen en kleinkinderen wordt een veranderend klimaat dagelijkse kost. Of het nu gaat om hernieuwbare energie of afval, om waterbeheer of een betonstop, om gezonde voeding of minder uitstoot: Groen neemt het voortouw in de strijd tegen klimaatverandering en de voorbereiding op de gevolgen van de opwarming.

Nu is het aan jou.

Gebruik je stem en laat je vrienden weten dat je kiest voor een menselijkere, eerlijkere gezondere buurt.

JA, IK STEM GROEN

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK