'Ik wil dat mijn kleinkinderen ook nog in de natuur kunnen spelen'

- Hilde (68), gepensioneerde leerkracht

Respect en aandacht voor elkaar – én voor de natuur. Dat is toch niet te veel gevraagd? Steden en gemeenten waar iedereen zich thuis voelt. Iedereen profiteert van buurten met plaats voor rust, ontmoetingen en propere lucht. Van meer groen tot zorg op maat: 14 oktober kan een politiek keerpunt worden voor jong en oud. Gebruik je stem en kies mee voor menselijkere, eerlijkere en gezondere steden en gemeenten.

1

We maken onze buurten aangenaam voor jong en oud, met veilige, comfortabele voet- en fietspaden, groene ontmoetingsplekken en voldoende zitbanken. Zo is er rust en ruimte voor iedereen.

2

We beschermen de natuur, behouden onze kostbare open ruimte en zorgen ervoor dat elke inwoner groen op wandelafstand heeft. Of het nu om parken, stadsbossen, speelbossen of samentuinen gaat: groen maakt gelukkig.

3

Een goed contact met de buren verlaagt de drempel om hulp te vragen. We stimuleren buurtinitiatieven zoals straatfeesten en rommelmarkten. Als je zorg nodig hebt, of gewoon een babbel, kan je daarvoor terecht in je eigen buurt.

4

We stimuleren zorgverleners om zelf langs te gaan in de wijken. Zo kan je zo lang mogelijk in je eigen, vertrouwde buurt wonen. De hulp van een mantelzorger is onbetaalbaar. We koesteren de stille weldoeners door hen te informeren en te steunen en we zorgen dat er reservezorgverleners klaarstaan.

5

Een groene gemeente is niet alleen vandaag fijn om in te leven, ze is ook voorbereid op de gevolgen van de klimaatverandering. Door nu volop in te zetten op de omschakeling naar een duurzame gemeente, kunnen ook je kleinkinderen hier met een gerust hart oud worden.

Nu is het aan jou.

Gebruik je stem en laat je vrienden weten dat je kiest voor een menselijkere, eerlijkere gezondere buurt.

JA, IK STEM GROEN

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK