Mijn vinger krijg je niet. Teken de petitie tegen opslaan van vingerafdrukken.

Binnenkort wil de Federale Overheid uw vingerafdruk op uw identiteitskaart. En de Europese Unie heeft verregaande plannen om het in elk land te verplichten.

Vandaag je vingerafdrukken. Wat morgen? Een overheid die haar burgers wantrouwt, is dat wel de overheid die wij willen? Daarom zeggen wij: #ikweiger.

  • Deze maatregel zou fraude aan identiteitsdocumenten helpen voorkomen. Nochtans is deze fraude sterk gedaald en zijn er effici├źntere tools om die te bestrijden. De maatregel is dus buitenproportioneel.
  • Een vingerafdruk op de identiteitskaart biedt geen garantie op meer veiligheid. Een hacking wordt plots veel erger als criminelen toegang hebben tot onze vingerafdrukken.
  • Onze privacy is dierbaar. Wij willen geen maatschappij waar elke burger gescreend en gescand wordt en waar geen vrijheden tegenover staan.
8.698 ondertekenaars, we zetten door!
86%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente