Mijn vinger krijg je niet. Teken de petitie tegen opslaan van vingerafdrukken

Binnenkort wil de overheid je vingerafdruk opslaan op je identiteitskaart. En de Europese Unie heeft verregaande plannen om het in elk land te verplichten.

Vandaag je vingerafdrukken. Wat morgen? Een overheid die haar burgers wantrouwt, is dat wel de overheid die wij willen? Wij zeggen #ikweiger: geen vingerafdrukken op onze identiteitskaart, laat staan in een databank.

  • Deze maatregel zou fraude aan identiteitsdocumenten helpen voorkomen. Nochtans is deze fraude sterk gedaald en zijn er veel efficiëntere manieren om die te bestrijden.
  • Een vingerafdruk op de identiteitskaart biedt geen garantie op meer veiligheid en zal geen enkele crimineel stoppen. De maatregel is buitenproportioneel.
  • Onze privacy is dierbaar. Een hacking wordt plots veel erger als het over biometrische gegevens gaat. Bovendien willen wij geen maatschappij waar elke onschuldige burger gescreend en gescand wordt.
10.008 ondertekenaars, we zetten door!
100%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente