14 okt 2015

In memoriam: Wilfried Van Durme

Wilfried Van Durme, een van de grondleggers van de groene beweging en van de partij Agalev, is overleden op 11 oktober 2015. Hij verzette zich scherp tegen kernenergie, onduurzame landbouw en het geknoei met onze nog resterende bossen.

Lang voor zijn verkiezing in 1985 als lid van de Vlaamse Raad, de voorloper van het Vlaams parlement, was hij actief in de groene beweging in het Meetjesland. Hij was een tijdlang hoofdredacteur van De Groenen, een blad dat nauw aansloot bij Agalev.

Van 1985 tot 1991 was hij lid van de Vlaamse Raad. Daar verdedigde hij de openbare omroep. In Eeklo was hij drie legislaturen gemeenteraadslid en voorzitter van de Culturele Raad en van de raad van bestuur van het theater De Herbakker.

Hij verzette zich altijd tegen macht en rijkdom, schonk enorm veel weg aan allerlei groene initiatieven. Het was een warme man.

In Eeklo, het Meetjesland en elders zullen zijn politieke erfgenamen zijn werk voortzetten. Hopelijk is dat samen met veel goede herinneringen voor de familie een bron van troost.

Zijn uitvaart zal plaatsvinden te Lochristi, zaterdag 17 oktober om 12u30.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK