Kinderen uren op de bus naar school, handen te kort in de zorg en het onderwijs, afgeschafte bushaltes, besparingen op cultuur en de openbare omroep... Blijven we dit toestaan?

Jan-Klaas wil zich focussen op twee pijlers:

  • Het Groeipakket, de vervanger van het kindergeld, bestaat al vijf jaar. Maar het systeem is niet perfect. De kinderarmoede wordt niet aangepakt en grote gezinnen en alleenstaande ouders zijn vaak minder goed af. De Vlaamse regering indexeert het Groeipakket niet meer volledig en bespaarde zelfs meer dan 800 miljoen euro op twee jaar tijd. Jan-Klaas vindt dat de volgende regering het Groeipakket grondig moet hervormen. De gezinnen die het financieel het moeilijkst hebben, moeten de meeste steun krijgen.

  • De klimaatcrisis is een reëel gevaar. Jan-Klaas wil een eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt, met aandacht voor de mensen die het moeilijkst rondkomen. We maken de ecologische keuze de goedkoopste en gemakkelijkste, en laten de grote vervuilers betalen. In plaats van premies voor dure elektrische wagens, investeren we in betaalbaar openbaar vervoer.

De klimaatcrisis is een reëel gevaar. We pakken dit probleem aan met een eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt, en investeren in betaalbaar openbaar vervoer.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?