Antwerpen

Jan Herthogs

Kamer

Groen wil anders aan politiek doen. Mensen verbinden rond thema’s als eerlijke fiscaliteit, rechtvaardige migratie, een efficiënt openbaar vervoer of een ambitieus klimaatplan: daar wil ik mijn schouders onder zetten.

In het dagelijkse leven ben ik directeur van een opvangcentrum voor asielzoekers. Vanuit mijn ervaring weet ik hoe belangrijk een snelle maar rechtvaardige asielprocedure is. De laatste jaren werd er vooral ingezet op afschrikking door de procedure bewust te rekken en het aantal opvangplaatsen af te bouwen. In een context waar miljoenen mensen op de vlucht zijn werkt dit niet. België moet zijn verantwoordelijkheid opnemen en in overleg met de andere landen van de EU aan zijn quota voldoen.

'Mensen verbinden rond thema's als rechtvaardige migratie: daar wil ik mijn schouders onder zetten'

Vanuit mijn engagement als gemeenteraadslid in Wommelgem en als secretaris van de Noord- en Voorkempen wil ik die groene ideeën vertegenwoordigen. Ik geloof in een samenleving die anders kan: menselijker, eerlijker en gezonder! Kies je mee voor de ommekeer?

Doe mee met de campagne

Versterk samen met mij de groene golf. Sluit je aan bij onze campagne. Elk engagement is welkom, groot of klein, digitaal of mee op straat.

DOE MEE