Genk

Jan Van den Bergh

Opvolger Vlaams Parlement
Opvolger
3
Vlaams Parlement
‹ Terug naar overzicht

Bijna 25 jaar geleden kwam ik naar Limburg om informatica te studeren aan de universiteit. Als wetenschapper zoek ik er nu uit hoe technologie mensen beter kan ondersteunen.

'Meer natuur, fietsen, en beter openbaar vervoer is niet alleen gezonder, maar ook menselijker, eerlijker en goed voor lokale economie, milieu en klimaat'

Ik geniet van wandelen of lopen in de natuur. Verplaatsingen doe ik zoveel mogelijk met de fiets of openbaar vervoer. Wetenschap en die eigen ervaring leerden mij hoe belangrijk meer natuur en fietsen zijn voor klimaat en gezondheid. Vlaanderen kan en moet meer ruimte maken voor natuur en klimaat-neutrale verplaatsingen.

Dat lukt echter niet zonder politieke ommekeer. Ik wil daarom werk maken van meer ruimte voor betere en toegankelijke natuur. Met de juiste technologie en slim gebruik van ruimte kan de combinatie tussen bus, trein en fiets, step, scooter of auto ook vlotter. Ook wanneer deze laatste gedeeld worden. Zo leven kunnen worden we mobieler en leven we gezonder.

Nu is het moment om je stem te laten horen. Het is tijd voor een ommekeer. Kies samen met mij voor een menselijker, eerlijker en gezonder België.

Doe mee met de campagne

Versterk samen met mij de groene golf. Sluit je aan bij onze campagne. Elk engagement is welkom, groot of klein, digitaal of mee op straat.

DOE MEE