Gavere

Jef Vermaere

Vlaams Parlement
19
Vlaams Parlement
‹ Terug naar overzicht

Als jonge kerel werd ik sociaal en politiek bewust in mei ’68. Al vijftig jaar ga ik door op dit elan, zoals in de gemeenteraad van Gavere, waar ik fel maar constructief oppositie voer. Of in mijn engagement als voogd van jonge alleenstaande vluchtelingen.

'Met Groen gaan sociaal, ecologisch en pacifistisch samen vooruit'

Mijn inzet in de arbeidersbeweging, het welzijnswerk, de milieu- en natuurbeweging, voor de mensenrechten leerde me de band te leggen tussen sociaal en ecologisch engagement. Groen groeit door al deze krachten te verbinden en in beleid om te zetten.

Ik pleit in dat verband voor betere verstandhouding met de arbeidersbeweging en de vredesbeweging. Ecologische maatregelen moeten steeds de sociaal zwakkeren ontzien. Als pacifisten moeten we krachtig de verschrikkelijke milieu- en klimaatimpact van het militair-industrieel complex aanklagen. Dat betekent: militaire uitgaven terugdringen, verzet tegen wapenaankopen en wapenleveringen, kritische opstelling tegenover “vredesmissies” en het militaire bondgenootschap.

Doe mee met de campagne

Versterk samen met mij de groene golf. Sluit je aan bij onze campagne. Elk engagement is welkom, groot of klein, digitaal of mee op straat.

DOE MEE