Jeremie Vaneeckhout

Covoorzitter Groen & Vlaams Parlementslid

Jeremie Vaneeckhout werkt graag samen aan concrete en haalbare oplossingen. Eerlijkheid, durf, creativiteit en vooral positieve energie staan voor hem centraal.

Jeremie verbindt mensen van alle slag en doet dat vol passie als Vlaams Parlementslid. In dat parlement strijdt hij vooral voor mentaal welzijn, jongeren die zich goed in hun vel voelen, en een gezonde work-lifebalance. Bovendien breekt hij een lans voor democratische vernieuwing en sterke lokale besturen. Met specifieke aandacht voor het vergeten platteland, waar hij een boek over schreef.

Uit Anzegem

Die thema's zijn een logische keuze voor Jeremie. Hij komt uit de landelijke, West-Vlaamse gemeente Anzegem en was er 7 jaar lang schepen. Hij zette er elke dag zijn schouders onder een leefbare gemeente op maat van kinderen en ouderen.

Geëngageerde bruggenbouwer

Mensen verbinden vormt de rode draad door zijn leven. Jeremie was ondervoorzitter van Groen van 2014 tot 2019 en is ook altijd actief geweest in het verenigingsleven. Hij was onder andere hoofdleider van de Chiro en voorzitter van de jeugdraad.

'Ik wil tonen dat politiek het leven van mensen kan verbeteren. Door te vertrekken van hun zorgen, hun wensen en hun ideeën'