Zemst

Joeri Van den Brande

Vlaams Parlement
5
Vlaams Parlement
‹ Terug naar overzicht

Momenteel ben ik schepen voor onderwijs, milieu, landbouw, digitalisering en mondiaal beleid in Zemst en directeur aan de Erasmushogeschool Brussel. Hierdoor weet ik hoe je samenwerkt met partners om complexe dossiers tot een goed einde te brengen. Vaak hangen dossiers samen en moet je in dialoog zoeken hoe je knopen doorhakt. Communicatie en vertrouwen zijn daarin cruciaal. Ik ben er zeker van dat mijn ervaring en expertise mij van pas zullen komen in het parlement.

'Beleid voeren waarbij we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen'

Ik ben er van overtuigd dat ik rond bijvoorbeeld inclusie, klimaat, onderwijs, welzijn en mobiliteit met anderen enkele stenen in de rivier zal verleggen. Daarin moeten we redelijk en efficiënt zijn. Vanuit een analyse tot een oplossing komen lijkt me de rode draad te zijn in het voeren van een beleid. Niet enkel een goede visie, maar ook een degelijk plan van aanpak zijn nodig. En dit moet je samen met anderen doen, dus je moet ook kunnen partnerschappen tot stand brengen.

We gaan voor verschillende thema’s een tandje moeten bijsteken en er samen werk van maken zodat we een kwaliteitsvolle, verbonden, zorgzame en duurzame samenleving tot stand brengen. Er lijkt zich een kantelmoment aan te dienen, waarbij we in tal van zaken in een momentum zitten om het eindelijk eens anders en beter aan te pakken. We kunnen vandaag dat verschil maken voor morgen. We moeten een politiek voeren die verder kijkt en dieper gaat en zorgt voor fundamentele en langetermijnoplossingen. Daar zal ik met plezier kwaliteitsvol werk van maken!

Doe mee met de campagne

Versterk samen met mij de groene golf. Sluit je aan bij onze campagne. Elk engagement is welkom, groot of klein, digitaal of mee op straat.

DOE MEE