Herk-de-Stad

Joke Timmermans

Vlaams Parlement
7
Vlaams Parlement
‹ Terug naar overzicht

Samen met mijn hond, kat en drie paarden huur ik een huisje in Schulen. Daar werk ik ook als paardencoach voor kinderen en volwassenen. De andere helft van de week werk ik voor Regionaal Landschap Lage Kempen. Daar leid ik projecten rond het natuurvriendelijk inrichten van paardenweides. Daar schreef ik mee aan een werkboek voor paardeneigenaren met concrete tips.

Mijn bijzondere interesse gaat uit naar het goed beheren van de bodem. Omdat ik ontdekt heb hoe belangrijk het bodemleven en de hummus laag is voor de gezondheid van de gewassen die erop groeien.

'Be the change you want to see in the world'

Mijn studie cultuurwetenschapper aan de Universiteit Maastricht heeft mij een brede basis van kennis meegegeven. Ik vind het zelf heel fijn om nieuwe dingen te leren. Regelmatig kan je mij op een cursus terugvinden. Over paarden, natuur, persoonlijke ontwikkeling, communicatie.

Ik ben lid van een CSA tuin Hoeve blokhuis en vind het heerlijk om groenten uit het seizoen te oogsten en lekker klaar te maken. Verder zijn mijn hobby’s mijn paarden verzorgen, met de hond wandelen en sociale media.

Graag wil ik mijn kennis en enthousiasme inzetten voor de kiezers van Groen. Vooral dierenwelzijn en het anders omgaan met het verbouwen van voedsel in een regeneratieve landbouw zijn mijn stokpaardjes.

Vanuit mijn opleiding als coach hoop ik ook oplossingsgericht mee te werken aan een nieuwe gezonde, menselijke en eerlijkere wereld. Het is 'nu of nu' voor onze moeder aarde dus ik hoop ook op jou stem te kunnen rekenen.

Doe mee met de campagne

Versterk samen met mij de groene golf. Sluit je aan bij onze campagne. Elk engagement is welkom, groot of klein, digitaal of mee op straat.

DOE MEE