Bocholt

Jos Gorssen

Opvolger Vlaams Parlement
Opvolger
9
Vlaams Parlement
‹ Terug naar overzicht

Ik ben een donkergroene landbouwingenieur, maar vooral een buitenmens: in mijn dorpstuintje, naast het voetbalplein of in het vrije veld – meestal met verrekijker.

Na Leuven heb ik tot 1995 als dierwelzijnsonderzoeker mogen wonen en werken in het Nederlandse Wageningen. Terug in Bocholt volgde ik mijn liefde voor letters. In het voorjaar van 1999 zat ik als journalist op de eerste rij bij de dioxinecrisis. Ook volgde ik de goedkeuring van het eerste Vlaamse decreet op de ruimtelijke ordening. Dit leek toen een mijlpaal – maar dat was zonder Schauvliege en haar VLD- en N-VA-voorgangers gerekend.

'Waardevolle bossen wegbaggeren voor een diepe zandput, dat zal ik nooit snappen'

De lokale politiek volgde ik vooral vanuit de adviesraden. Als ondervoorzitter van de gemeentelijke commissie ruimtelijk ordening was het ruim 15 jaar geleden verhelderend te zien hoe een lokale zandbarones alle partijsoldaten in haar binnenzandzak had zitten. Met die eerste, niet te verantwoorden uitbreiding van de bestaande prikkeldraadzandput in Kaulille, is de kiem gelegd voor de Bocholter zand-, bos-, en leefbaarheidsperikelen van vandaag.

Als ecoloog en als kleine boseigenaar snap ik waarom het soms nodig is dat een boom – of zelfs een bos – plaats maakt voor iets anders. Maar waardevolle bossen wegbaggeren voor een diepe zandput, dat zal ik nooit snappen.

Groen geeft met Johan Danen een stem aan de lokale en bovenlokale zorgen en verbijstering. Door het dossier uit de achterkamer te halen, en de weg te wijzen naar een door iedereen gedragen herbestemming van de voormalige buskruitfabriek.

Daarom steun ik Limburgse lijst van Groen. Want Groen durft op te komen voor dossiers die mij aan het hart gaan. Zoals de Kauliller bossen.

Doe mee met de campagne

Versterk samen met mij de groene golf. Sluit je aan bij onze campagne. Elk engagement is welkom, groot of klein, digitaal of mee op straat.

DOE MEE