Juan Benjumea-Moreno

Brussels Parlementslid

Juan Benjumea Moreno is afkomstig uit Sevilla in Spanje. Hij vindt dat hij veel kansen kreeg in België en wil dat elke nieuwe Brusselaar zich even welkom voelt en vrij een eigen weg kan kiezen. In 2019 werd hij als nieuwkomer in de politiek meteen verkozen tot Brussels Parlementslid. Hij wil van Brussel een pionier maken in een klimaatstrijd die iedereen vooruit helpt.

Eerdere ervaring

Tijdens zijn studies hielp hij huurders bij juridische problemen als vrijwilliger bij de Wetswinkel Leuven. Hij werkte vervolgens als advocaat en als academisch assistent aan de UGent waar hij onderzoek deed naar efficiëntere manieren om Brussel te organiseren. Als beleidsjurist bij Brussel Fiscaliteit werkte hij mee aan de modernisering van de Brusselse belastingen.

Fan van Union

Juan woont in Kuregem met zijn gezin. In zijn vrije tijd kom je hem tegen op de staantribune bij Union Saint-Gilloise en op de koersfiets in en rond Brussel.

'Brussel bruist van het potentieel. Als jonge papa weet ik hoe dringend het is dat we Brussel groener en eerlijker maken'