10 jun 2015

Kabinet-De Crem kost 4.300 euro per dag

Pieter De Crem blijkt inderdaad de meest nutteloze staatssecretaris ooit. Maar het is wel opmerkelijk dat de N-VA er niet eerder een punt van maakte, ze heeft die lege functie immers mee gecreëerd.

Kamerlid Wouter De Vriendt haalt er wat cijfers bij. Volgens zijn rekenwerk kost de "uitbolbaan/springplank" van De Crem 1,56 miljoen euro per jaar of bijna 4.275 euro per dag.

"In de magere beleidsverklaring van De Crem stond het mensenrechtenvraagstuk aangeduid als een 'aandachtspunt' in alle bilaterale en multilaterale relaties van België. Maar in de praktijk blijken discussies over mensenrechten totaal taboe tijdens officiële ontmoetingen." Wouter De Vriendt verwijst naar De Crems uitspraak in De Standaard dat "bedrijven mij zeggen wie ze willen zien en wat ik daarbij moet vertellen" (DS 2 mei).

“Groen zal de premier over deze kwestie interpelleren, en vragen naar het officiële regeringsstandpunt. Daarnaast stelt Groen voor om Handel en Buitenlandse Zaken opnieuw te integreren. Dat levert efficiëntiewinst op in tijden van besparingen, en een coherenter beleid op vlak van mensenrechten is op die manier mogelijk” besluit Wouter De Vriendt.

Naar een artikel van (mju) dat op woensdag 10 juni 2015 verscheen in De Standaard.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK