29 jun 2014

Kamervoorzitter die parlement laat werken

Maandag duidt de Kamer van Volksvertegenwoordigers een voorzitter aan. Door de aanslepende regeringsonderhandelingen zijn er wellicht verschillende kandidaten en is het resultaat op dit moment bijzonder onvoorspelbaar. Voor de fractie Ecolo-Groen is het essentieel dat de Kamervoorzitter zich engageert om het parlement de komende weken en maanden meteen te doen werken. Op basis daarvan zal de fractie maandag een keuze maken.

Het belangrijkste voor Ecolo-Groen is niet de partijkleur van de kandidaten. “Wat telt, is wat hij of zij wil doen om het parlement te versterken. Op korte termijn willen we ook meteen ons werk mogen doen als volksvertegenwoordigers”, aldus Kristof Calvo (Groen), fractieleider Ecolo-Groen.

Dat betekent dat alle vaste commissies meteen worden opgericht, zodat ze kunnen samenkomen in geval van belangrijke actuele dossiers. De parlementsleden moeten de ministers in lopende zaken kunnen bevragen indien nodig.

“Zeker nu de regeringsonderhandelingen wellicht lang zullen duren is het belangrijk dat het parlement kan functioneren”, vervolgt Jean-Marc Nollet, fractieleider Ecolo.

“De vraag is nu vooral hoe het parlement gaat functioneren en wie een goede werking het beste kan garanderen. Met diezelfde open geest willen we graag meewerken aan initiatieven om de parlementaire werking op langere termijn te versterken”, besluit Calvo.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK