Geloof jij in een toekomst waar iedereen gelijke kansen krijgt? Kathleen ook. Zij is ervan overtuigd dat bij een goed beleid niemand uit de boot mag vallen.

Als thuisverpleegkundige kent ze de bezorgdheid van ouderen. ’Waar zal ik terecht komen als ik minder voor mezelf kan zorgen? Zal ik dat kunnen betalen? Zal ik mijn buren niet meer zien? Zal ik mijn eigen dag niet meer kunnen invullen?’

Ouderen willen zo lang mogelijk de regie over eigen leven behouden en de kans om in eigen omgeving te blijven. In een goede, warme woning, dicht bij de dorpskern met de noodzakelijke winkels en diensten. Of mobiele diensten en een ontmoetingsplaats zoals in dorpspunten. En met voldoende en betaalbare zorg.

Voor de groeiende groep ouderen en mensen met mobiliteitsproblemen is een auto geen optie. Voor hen is het openbaar vervoer de enige mogelijkheid. Dit moet een prioriteit worden in plaats van een besparing zoals nu. Je zal maar niet de kennis of gsm-toestel hebben om je toegankelijke Flexbus te reserveren. Of verbonden worden met de centrale en snel, te snel, je keuze moeten intoetsen. En men meld je dat je dichtste halte op twee km van je huis ligt, via landelijke wegen zonder voetpad en met tractorverkeer – il faut le faire!

Vind jij ook dat het menselijker moet kunnen? Stem dan op Groen.

Wees niet bang om te proberen, zelfs al gaat het mis. Niets doen is garanderen dat alles blijft zoals het was.

Andere Kandidaten

Enkel met Groen

Eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt
Wat wil Groen?
Goede, betaalbare zorg voor iedereen
Wat wil Groen?
Eerlijke kansen voor iedereen
Wat wil Groen?