20 okt 2013

Kernwapens tegen 2016 weg uit Kleine Brogel

Dertig jaar geleden vond de grootste massademonstratie plaats in België tegen de kernwapens. Europees parlementslid Bart Staes en Kamerlid Wouter De Vriendt: “Dertig jaar later liggen er nog altijd kernwapens in Kleine Brogel. Het Impulscongres van Groen keurde unaniem een actualiteitsmotie goed die de federale regering oproept om tegen 2016 de kernwapens te ontmantelen en te verwijderen. Kernwapens zijn nutteloos, gevaarlijk, duur en immoreel. Time to go.”

”Op de NAVO-top in 2014 moet België voorstellen om de kernwapens in Europa te verwijderen. Als de NAVO dat niet beslist, moet ons land zoals Griekenland zonder de NAVO en rechtstreeks met de Verenigde Staten onderhandelen om de ontmanteling en de verwijdering op korte termijn te realiseren. Er is een consensus tussen experten, inclusief militairen, dat de 200 resterende Amerikaanse tactische kernwapens in Europa geen enkel nut meer hebben,” stelt Bart Staes.

Wie Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) over de kernwapens hoort praten, kan twijfelen, maar de Koude Oorlog is voorbij. De Crem wil echter geen ontwapening buiten de NAVO. Wouter De Vriendt: ”Waar ligt zijn loyauteit? Bij de regering, bij het parlement, of bij de NAVO en zijn ambitie om NAVO topman te worden? We verwachten van deze regering weinig heil: Open VLD, CD&V en SP.A zijn de brave conciërges van de nucleaire status quo.”

Zondag manifesteert Groen mee om de verwijdering van de Kernwapens uit België te eisen. Time to Go !

Lees hier de volledige resolutie.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK