09 jan 2016

Keulen: benoemen maar niet veralgemenen

Groen-voorzitster Meyrem Almaci reageert geschokt op de uitspraken van Bart De Wever in De Tijd. Daar stelde de N-VA-voorzitter dat Duits bondskanselier Angela Merkel mee verantwoordelijk is voor de aanrandingen in Keulen.

“Bart De Wever misbruikt de tragische gebeurtenissen in Keulen om verder te polariseren. Dit is plat politiek opportunisme op de kap van de slachtoffers,” stelt Almaci.

Volgens Almaci moeten we inderdaad de gebeurtenissen in Keulen durven benoemen, maar niet gaan veralgemenen. “Ja, het blijken vluchtelingen te zijn uit Syrië, maar nee, niet alle vluchtelingen uit Syrië belagen onze vrouwen. Tegen Syrische mannen die over de schreef gaan moeten we fors optreden en we moeten sowieso aan alle vluchtelingen duidelijk maken wat de regels zijn in onze samenleving. Door de grenzen nu dicht te gooien brengen we vrouwen en kinderen, en alle mannen die zich wel gedragen, in gevaar. Dat is voor ons geen optie. Daden benoemen en daders bestraffen, maar niet gaan veralgemenen en stigmatiseren,” besluit Almaci.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK