23 Oktober 2022

01:00 PM -
04:00 PM

Klimaatmars: Red onze bomen, red ons klimaat!

Brussel

Inschrijven
Klimaatmars: Red onze bomen, red ons klimaat!

Op 23 oktober stappen wij natuurlijk mee in de Klimaatmars. Wandel jij mee met ons en de kopstukken van Groen?

👉 Afspraak op 23 oktober om 12u30 voor de Proximustoren vlakbij het Noordstation (Koning Albert II laan 27, 1030 Schaarbeek). Je zal een tent zien staan, vlaggen en een gezellige Groenbende waar jij hopelijk ook graag deel van uitmaakt:

Onze boodschap dit jaar? Stop met onze bomen te kappen en geef hen de kans om oud te worden.

In Vlaanderen wordt nog elke dag een voetbalveld aan bos gekapt. Bomen zorgen niet alleen voor opslag van CO2, ze doen zoveel meer. Ze koelen onze buurten af tijdens hittegolven, laten water trager de grond insijpelen, filteren fijn stof uit onze lucht en zijn goed voor ons mentaal welzijn. En hoe ouder de boom, hoe waardevoller.

Deze zomer was de droogste in 500 jaar, we kampen met bosbranden en overstromingen. We voelen de klimaatcrisis meer en meer en toch dringt dat nog steeds niet tot iedereen door.

Daarom stappen wij dit jaar mee met de slogan 'Red onze bomen, red ons klimaat'. 
We hopen je daar te zien. Nodig je ook vrienden en familie uit? Met hoe meer we zijn, hoe luider we onze stem kunnen laten klinken... en hoe leuker natuurlijk!

 

Ik stap mee!

Als je wil, houden we je die dag ook live op de hoogte, met sfeerbeelden en eventuele organisatorische mededelingen. Zo ben je tijdens de mars helemaal mee wat er gebeurt bij Groen.

Teken hier in op onze tijdelijke WhatsAppgroep voor de klimaatmars. Enkel beheerders kunnen berichten sturen.

Opgelet: Door deel uit te maken van deze groep, is jouw gsm-nummer zichtbaar voor andere groepsleden. Wij gebruiken jouw gsm-nummer voor geen enkel ander doeleind. De Whatsappgroep verwijderen we ten laatste enkele dagen na de mars.