Kristof Calvo

Federaal Parlementslid

Kristof Calvo kwam in 2010 als jongste parlementslid ooit de Kamer binnen. Meteen zorgde hij voor een frisse wind. Als fractievoorzitter werkte hij zich volgens Vlaamse media op tot oppositieleider tussen 2014 en 2019. Nadien was hij als fractievoorzitter betrokken bij de regeringsonderhandelingen.

Kristof heeft intussen de fakkel doorgegeven. Als 'gewoon' Kamerlid volgt hij onder andere Europa, democratische vernieuwing, staatshervorming en samenleven op. Tegelijk kijkt hij over het muurtje en is hij betrokken bij het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks, de Nederlandse groene partij. Daarnaast zetelt Kristof in de Mechelse gemeenteraad, waar hij er als voorzitter van Mechelen Feest voor zorgt dat de stad regelmatig uit zijn dak kan gaan.

Kristof hamert op een goede samenwerking over de partijgrenzen heen: met ondernemers, middenveld en burgers met vernieuwende ideeën. Vriend en vijand roemen hem voor zijn lef, visie en creativiteit.

Roots in Spanje

Kristof heeft Catalaanse roots en heet voluit Kristof Calvo y Castañer. Als kind speelde Kristof voetbal, maar zelfs toen al lonkte de politiek. Hij schreef brieven met vragen naar allerlei politici en toen Mieke Vogels hem een partijprogramma van Agalev terugzond, was zijn keuze snel gemaakt.

Jongeren betrekken

Voor Kristof Kamerlid werd, was hij nationaal jongerenvoorzitter. Ook nu nog blijft hij zich inzetten om jongeren zo veel mogelijk te betrekken bij politiek. Politiek voor en door alle burgers vormt dan ook de rode draad doorheen zijn leven én zijn boeken 'F*ck de zijlijn' en 'Leve politiek'.

'De tijd van de achterkamerpolitiek is voorbij. Ik wil met alle Belgen werken aan een menselijker, eerlijker en gezonder land'