Kristof Calvo

Federaal parlementslid

Kristof kwam in 2010 als jongste parlementslid ooit de Kamer binnen. Meteen zorgde hij voor een frisse wind en in geen tijd werkte hij zich volgens Vlaamse media op tot oppositieleider. Kristof zet onvermurwbaar zijn schouders onder een rechtvaardigere samenleving waar iedereen de kans krijgt om aan een betere toekomst te werken.

'De tijd van de achterkamerpolitiek is voorbij. Ik wil met alle Belgen werken aan een menselijker, eerlijker en gezonder land'

Kristof is fractieleider van Ecolo-Groen in de Kamer. Hij hamert op een goede samenwerking over de partijgrenzen heen: met ondernemers, middenveld en burgers met vernieuwende ideeën. Vriend en vijand roemen hem voor zijn lef en de ijzersterke dossiers waarmee hij de regering het vuur aan de schenen legt. Begroting, economie, fiscaliteit en energie zijn zijn stokpaardjes. Hij zetelt ook in de Mechelse gemeenteraad en zorgt er als voorzitter van mmMechelen Feest voor dat de stad regelmatig uit zijn dak kan gaan.

Kristof heeft Catalaanse roots en heet voluit Kristof Calvo y Castañer. Als kind speelde Kristof voetbal, maar zelfs toen al lonkte de politiek. Hij schreef brieven met vragen naar allerlei politici en toen Mieke Vogels hem een partijprogramma van Agalev terugzond, was zijn keuze snel gemaakt. Voor Kristof Kamerlid werd, was hij nationaal jongerenvoorzitter. Ook nu nog blijft hij zich inzetten om jongeren zo veel mogelijk te betrekken bij politiek. Politiek voor en door alle burgers vormt dan ook de rode draad doorheen zijn leven én zijn eerste boek 'F*ck de zijlijn'.