11 jun 2014

Kristof Calvo aangeduid als fractieleider Groen in de Kamer

De Groen-fractie in de Kamer van Volksvertegenwoordigers heeft Kristof Calvo aangeduid als fractieleider.

Wouter Van Besien, voorzitter: “Kristof Calvo toonde zich de voorbije jaren tot een enthousiast en hardwerkend parlementslid, rond belangrijke thema’s als energie en werk. Hij neemt als fractieleider de fakkel over van Stefaan Van Hecke. Kristof zal op zijn werk verder bouwen en tegelijk zorgen voor vernieuwing ”.

Kristof Calvo, fractieleider: “Het vertrouwen krijgen van een fractie vol kleppers en talent, daar kan je alleen maar heel dankbaar om zijn. Stevig, positief en geloofwaardig parlementair werk met frisse en onderbouwde ideeën, dat mag men de komende jaren van onze ploeg verwachten. De positieve lijn van onze kiescampagne willen we ook in het parlement doortrekken. Ons land heeft milieu- en sociale ambitie nodig en daar kan alleen Groen voor zorgen.”.

Calvo wil ook zeer expliciet Meyrem Almaci en Stefaan Van Hecke danken voor hun werk als fractieleiders de voorbije legislatuur. “Eerst Meyrem, nadien Stefaan hebben van onze fractie opnieuw de beste fractie gemaakt volgens pers en waarnemers. Een dikke merci is dan ook op zijn plaats. Op hun werk wil ik vanzelfsprekend verder bouwen”.

Kristof Calvo is sinds 2010 federaal parlementslid. Toen was hij het jongste rechtstreeks verkozen parlementslid ooit. Voorheen was hij nationaal jongerenvoorzitter. Hij is ondertussen ook gemeenteraadslid in Mechelen. Op 25 mei werd hij opnieuw verkozen als Kamerlid in de provincie Antwerpen.

Groen zal in de Kamer opnieuw een gemeenschappelijke fractie vormen met Ecolo.

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK