13 dec 2015

Laten we met historisch akkoord in Parijs ook in België geschiedenis schrijven

Laten we met het historisch akkoord van Parijs ook geschiedenis schrijven in België. Niet opnieuw 6 jaar onderhandelen over een klimaatakkoord maar nu al de toekomst voorbereiden. Binnen de 6 maanden een klimaattop op Belgisch niveau om doelstellingen te vertalen in concrete beleidsdaden. Zo dat we heel snel met concrete maatregelen kunnen komen. Laat ons hier samenwerken. Voor de mensen en voor de economie.

Groen reageert positief op het bereikte klimaatakkoord in Parijs. "Laten we met het historisch akkoord van Parijs ook geschiedenis schrijven in België. Niet opnieuw 6 jaar onderhandelen over een klimaatakkoord maar nu al de toekomst voorbereiden. Binnen de 6 maanden een klimaattop op Belgisch niveau om doelstellingen te vertalen in concrete beleidsdaden. Zo dat we heel snel met concrete maatregelen kunnen komen. Laat ons hier samenwerken. Voor de mensen en voor de economie”, zegt Meyrem Almaci, voorzitter van Groen.

Dit akkoord, dat een juridisch bindende langetermijnvisie ademt, vermindert de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk. Het akkoord bevat genoeg bindende verplichtingen, met een duidelijk doel: de opwarming van de aarde met maximaal 1,5 graad beperken.

"Vlaanderen, België en Europa zullen grootschalig moeten investeren in energierenovatie, duurzame mobiliteit, propere industrie en groene landbouw. Dit akkoord is het ideale uitgangspunt voor een echt ambitieus klimaatbeleid", zegt Hermes Sanctorum, Vlaams parlementslid voor Groen, die de onderhandelingen ter plaatse op de voet heeft gevolgd.

Een brede beweging van industrie tot middenveldorganisaties staan samen achter dat hoge ambitieniveau. Tijd om er nu werk van te maken. Maatregelen nemen voor het klimaat hebben een positief effect op het dagelijkse leven van mensen. Almaci: "Meer jobs, energiezuinige woningen, lekker en gezond voedsel van hier, ingebouwde veroudering van producten verbieden en duurzame mobiliteit. Er liggen zo veel positieve kansen, dat de beleidsmakers ze nu met beide handen moet grijpen."

Vind Groen in je buurt

Vind je gemeente

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meerOK